Schip en brugdek weggehaald na aanvaring

KOP_3613Na de botsing eerder deze week zijn aannemers vannacht druk bezig geweest om het schip en het wegdek van de hefbrug te verwijderen.  Rond middernacht begonnen zij met het tillen van het wegdek, om zo met een extra boot het schip weg te trekken. Direct hierna konden de werkzaamheden aanvangen om het wegdek van de brug op een geprepareerd ponton te laten zakken.

Even na drie uur was het brugdek op enkele centimeters van het ponton genaderd, waarna met alle precisie het dek is laten zakken. Later in de nacht zijn de kranen losgekoppeld van het ponton.

De provincie laat weten dat de brug zeker twee maanden buiten gebruik is. Voor voetgangers en fietsers is een pontje beschikbaar dat tussen de kades vaart. Speciaal voor dit pontje zijn tijdelijk aanlegsteigers gemaakt.

IMG_3531 IMG_3545 IMG_3563 IMG_3596 IMG_3613 IMG_3637