Inzet EODD na vondst exposieven

KOP_9134

De vondst van explosieven in een flatwoning in Delft heeft de inzet van de Explosieven OpruimingsDienst Defensie tot gevolg gehad.

De politie heeft een 33-jarige man aangehouden nadat er in zijn woning explosieven waren gevonden. Explosieven-experts van de politie hebben onderzoek gedaan naar de (mogelijke) explosieven. Toen bleek dat het inderdaad om explosieven zou gaan, hebben deze experts van de dienst WEN (Wapens, Explosieven en Narcotica) de EODD ingeschakeld.

In verband met de explosieven hebben agenten gebieden rond de flat afgezet. Bewoners mochten tijdelijk hun woning niet in of uit. De woningen in de directe omgeving van de flat waar de explosieven lagen waren ontruimd.

Militairen in bompakken hebben de woning betreden en de explosieven veiliggesteld. Rechercheurs van bureau Delft en de Forensische Opsporing doen verder onderzoek in de woning en naar de aangehouden man.

Het is nog onbekend wat voor explosieven er gevonden zijn. Even na vier uur mochten de eerste bewoners weer in en uit hun woning.