Zware aanrijding tussen tram en Randstadrail

KOP_0233

Een aanrijding tussen een tram en een Randstadrail-voertuig op de Vrijenbanselaan leidde vanmorgen tot enkele gewonden en veel schade.

De aanrijding vond plaats op de kruising van de Vrijenbanselaan (Delft) met de Broekmolenweg (Rijswijk), waar een Randstadrail-voertuig van lijn 19 tegen een tram van lijn 1 is geknald. Hierbij zijn meerdere personen (zwaar) gewond geraakt, waarvan enkele personen (met spoed) per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De brandweer heeft meerdere eenheden ingezet en heeft daartoe opgeschaald naar ‘middel hulpverlening’. Ten behoeve van de communicatie tussen betrokken hulpdiensten is er opgeschaald naar “GRIP 1”. Dit heeft tot gevolg dat operationeel leidinggevenden van de hulpdiensten een gezamelijk plan van aanpak opstellen om het incident te op te lossen.

Het kruispunt is de gehele middag afgesloten geweest voor onderzoek van de politie, VerkeersOngevallenAnalyse (VOA), HTM, Inspectie Leefomgeving en Transport en de Onderzoeksraad voor Veiligheid. De oorzaak van de aanrijding moet uit deze onderzoeken naar boven komen. De tram en het Randstadrailvoertuig zijn voor onderzoek en reparatie naar de remise gereden.