Verkeersruzie eindigt tegen gevel

KOP_1419

Een aanrijding op de A12 nabij Zoetermeer heeft voor heel wat schade aan een huis in Delfgauw gezorgd. Na de aanrijding ontstond een achtervolging over de N470, waarop de Audibestuurder afsloeg naar de Zuidpoldersingel, en de aldaar gelegen woonwijk inreed. Toen de bestuurder zijn auto in de doodlopende Spiegelmakerstraat inreed, zag de bestuurder van de aangereden vrachtwagen zijn kans schoon, en zette de auto klem tegen de aldaar gebouwde woning.

Als gevolg hiervan is een deel van de gevel vernield; ook hebben beide voertuigen het er niet zonder schade vanaf gebracht. Verder zijn een hek, grasveld en een boom niet in originele staat achtergelaten. Beide bestuurders zijn aangehouden door de politie, en worden op het bureau verhoord. De bestuurder van de personenauto blies 455ugl, en zat dus bezopen achter het stuur. Er wordt niet uitgesloten dat dit de oorzaak kan zijn van de eerste aanrijding.

De VerkeersOngevallenAnalyse heeft op verzoek van de verkeerspolitie onderzoek gedaan naar het ongeval, en heeft beide voertuigen laten afslepen door een berger. Een aannemersbedrijf is ter plaatse gekomen om onderzoek te doen naar de gevel, en deze te stutten.