Automobilist kiest bijzondere parkeerplek uit.

KOP_3029

Een automobilist heeft vanmiddag zijn auto op de trambaan tot stilstand gebracht. Als gevolg van een uitwijkmanoeuvre reed de auto zo’n 50 meter de vrije trambaan op, waarna deze half op de berm tot stilstand kwam. Komende vanaf de Carel Reinierskade zag de bestuurder een voertuig rijdende op de Loudonstraat bijna over het hoofd. Om een aanrijding te voorkomen stuurde de automobilist sterk naar rechts.

Als gevolg hiervan heeft tramlijn 6 ruim een uur gestremd gestaan in de richting van Leyenburgh, en ook de Loudonstraat richting het Stuyvesantplein was tijdelijk dicht in verband met de berging. Een bergingsvoertuig met een autolaadkraan heeft de auto ‘vierkant’ opgetild en met vier wielen teruggebracht op het asfalt. De auto is afgesleept naar een depot.