Zeer grote brand in bedrijfsverzamelgebouw Poeldijk

KOP_3944Een zeer grote uitslaande brand heeft maandagavond meerdere bedrijven¬†met de grond gelijk gemaakt.¬†Na de uitruk heeft de bemanning van de eerste tankautospuit nog voordat men ter plaatse was aan de hand van de vlammen en zeer grote rookontwikkeling opgeschaald naar ‘grote brand’. Even later is zelfs opgeschaald naar ‘zeer grote brand’ om met genoeg personeel, materieel en water de brand te kunnen bestrijden.

Het bedrijfsverzamelgebouw waar vier bedrijven gevestigd waren, is grotendeels verwoest. De brandweer heeft al in beginstadium van de brand besloten om geen binnenaanval uit te voeren, omdat dit te gevaarlijk was voor de brandweerlieden. Vervolgens is vanaf de buitenkant geblust, en heeft de brandweer ingezet om overslag naar omliggende bedrijven en woningen te voorkomen.

Uiteindelijk is rond half twee ’s nachts het sein ‘brand meester’ gegeven; dit betekend dat de brandweer de brand onder controle heeft, en deze niet meer kan uitbreiden. Tot enkele dagen na de brand heeft de brandweer op lokatie gecontroleerd en geblust. Er kan nog geen oorzaak worden aangegeven voor het ontstaan van de brand.