Bom uit Tweede Wereldoorlog aangetroffen bij baggerwerkzaamheden

KOP_4239De politie heeft even na negen uur vanmorgen een melding gekregen dat baggeraars een bom hebben aangetroffen tijdens werkzaamheden. Tijdens het uitbaggeren van de Rijn zijn medewerkers een bom uit de Tweede Wereldoorlog tegengekomen. Hulpdiensten hebben opgeschaald naar GRIP 4 omdat het incident zich uitstrekt over meer dan 1 gemeente (Leiden en Voorschoten). De bom is aan het eind van de dag verplaatst naar een natuurgebied, alwaar het 24 uur per dag bewaakt wordt, voordat de bom ontmanteld kan worden.

De EODD heeft aangegeven hier niet dit weekend aan te beginnen, en ook vrijdag is onmogelijk door het slechte weer. Na het aantreffen en tijdens de verplaatsing van de bom zijn enkele straten in de omgeving van de vindplaats van de bom afgesloten geweest voor iedereen. Bewoners zijn uit het afgezette gebied ontruimd.