Politieauto onderweg naar melding betrokken bij ongeval

KOP_0403

Een eenheid van de politie die met blauw zwaailicht en sirene onderweg was naar een melding van een woningbrand heeft onderweg een aanrijding gehad.

Op de Haringkade kwam de politieauto in aanraking met een fietser. De fietser is hierop ten val gekomen, en nagekeken door personeel van een toegesnelde ambulance. Na onderzoek mocht de fietser zelfstandig zijn weg vervolgen, zijn fiets was total-loss.

De politieagenten die bij het ongeval betrokken zijn, waren met spoed onderweg naar een woningbrand. Althans, daar waren ze voor gealarmeerd, samen met meerdere brandweer- en politiewagens. Ter plaatse bleek dat er geen brand was, er niemand bekend was met de melding, en de mobiele telefoon waarmee de melding was gemaakt uitgeschakeld te zijn. Hulpdiensten deden de melding dan ook af als ‘vals’.

Elke melding wordt serieus genomen door de meldkamer, en hulpdiensten spoedden zich dan naar het incident. Wanneer het een zogenaamde fopmelding blijkt te zijn, start de politie een onderzoek naar de beller, en verhaalt voor zover mogelijk alle gemaakte kosten op deze persoon.