Drie aanhoudingen na achtervolging

KOP-0643

Na een achtervolging en klopjacht in de Haagse wijk Ypenburg heeft de politie drie aanhoudingen kunnen doen.

Rond vier uur negeerde de inzittenden van een voertuig een stopteken van een herkenbaar politievoertuig en gingen er van door, waarop de politie de achtervolging inzette. Nabij de Gentiaan werd de auto geparkeerd en gingen de drie inzittenden rennend de wijk in.

Politievoertuigen uit de omgeving kwamen op deze oproep af, sloten de wijk af en gingen op strategische lokaties posten. Met behulp van politiemotoren en hondengeleiders werd de wijk uitgekamd. Al snel werd er een eerste aanhouding verricht. Deze verdachte werd direct naar het politiebureau vervoerd.

Een klopjacht begon op de andere twee verdachten. De twee zouden nog in de wijk moeten zitten. Om te aanpak van de zoekactie te structureren, kwamen enkele agenten en hondengeleiders in het midden van de wijk bijeen om te overleggen. Tijdens dit overleg nam een agent geluid of beweging waar in een naastgelegen tuin. Direct omsingelden de agenten de tuin, en werd een persoon aangehouden. Tijdens het overbrengen van deze verdachte naar een politievoertuig, werd de derde verdachte aangetroffen. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau.

De politie heeft twee voertuigen in beslag genomen. Van een voertuig is bekend dat het van diefstal afkomstig was. Tevens bevonden zich gestolen kentekenplaten over de juiste kentekenplaten. Medewerkers van de technische recherche zullen sporenonderzoek doen in deze auto’s.