Politieoverleg zorgt voor bijzonder plaatje

KOP_0684

Vanmiddag was het een bijzonder gezicht voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken; 214 motoren van de Verkeerspolitie op rij.

Politieagenten uit het hele land, van Groningen tot Limburg en van Amsterdam tot Den Haag, waren aanwezig in het gebouw van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor een groot overleg over de aanstaande NSS-top. Deze politieagenten zijn bevoegd en bekwaam in het begeleiden van VIP’s, beter bekend als ‘VerkeersTechnische Begeleiding’ (VTB).

In verband met de NSS-top slapen vele regeringsleiders in verschillende hotels in de regio. Om deze regeringsleiders vlot maar ook veilig naar en van de NSS te brengen worden deze begeleid door motorrijders van de verkeerspolitie. De vaste groepen agenten die een bepaalde regeringsleider begeleiden slapen in de nabijheid van dat hotel, om snel inzetbaar te zijn wanneer de regeringsleider zich gaat verplaatsen.

In totaal waren 214 motorrijders met hun motor naar de Prins Clauslaan gekomen. Dat leverde een bijzonder en uniek plaatje op, waar diverse voorbijgangers zichzelf niet konden inhouden en ook even een foto schoten.