Uitslaande woningbrand in de Damasstraat

KOP_2424

Bij een uitslaande woningbrand in de Haagse Damasstraat is één persoon gewond geraakt.Om tien over half drie kreeg de meldkamer bericht van een brand in een portiekwoning op de eerste etage. Eenmaal ter plaatse bleken de vlammen enkele meters uit het gebouw te slaan, en schaalde de bevelvoerder op naar ‘middelbrand’. Dit mede omdat er op het balkon aan de achterzijde van het huis nog een persoon stond welke gered moest worden.

Uiteindelijk zijn twee personen nagekeken door de ambulancedienst, waarvan er één persoon met spoed naar het ziekenhuis is vervoerd in verband met rookinhalatie. Woningen in omliggende portieken zijn ontruimd door politie. De straat is in verband met de voertuigen en hulpverleners afgezet geweest. Door snelle inzet van de brand is alleen het brandende huis verloren gegaan, en is er geen overslag geweest van de brand naar omliggende woning. Het bovenliggende huis is korte tijd onbewoonbaar door rook- en waterschade als gevolg van de bluswerkzaamheden.

Na controle van omliggende woningen door brandweer met speciale meetapparatuur werden deze weer vrijgegeven. Ondanks de sterke geur van rook konden deze woningen weer veilig worden bewoond. De ontruimde bewoners konden plaats nemen in een bus, die speciaal ter plaatse was gekomen zodat de bewoners niet buiten in de kou hoefden te blijven. Voor de bewoners van wie het huis onbewoonbaar is wordt door de gemeente onderdak geregeld.

Het Team Brandonderzoek van politie en brandweer doen onderzoek naar de oorzaak van de brand.