Middelbrand in Turkse bakkerij Duindorp

KOP_2554

Een forse brand in een bakkerij op het Tesselseplein heeft voor veel rook en schade gezorgd.

Buurtbewoners sloegen alarm toen zij rook opmerkten aan de achterzijde van de bakkerij. Brandweer Scheveningen rukte uit om dit te controleren. Toen bleek dat er behalve rook ook een uitslaande brand gaande was, rukten meerdere brandweereenheden uit richting het Tesselseplein.

Al voor de aankomst van de hulpdiensten stond de omgeving onder de rook. Aan de achterzijde van de bakkerij kwamen de vlammen naar buiten. De eerste aanval van de brandweer was dan ook gericht op het vuur aan de achterzijde.

Na korte tijd waren de vlammen geblust. Omdat er vanuit de brandweer twee tankautospuiten zijn ingezet, is opgeschaald naar middelbrand. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor. Omdat de brand mogelijk zou zijn aangestoken, doen brandweer en politie (technisch) onderzoek in de bakkerij.

De dagen na de brand heeft Team Brandonderzoek (brandweer) samen met leden van het Team Grootschalige Opsporing onderzoek gedaan in de bakkerij. Hierbij zijn monsters genomen van sporen en proeven gedaan met brandbare materialen die zijn aangetroffen in het pand. De bakkerij wordt 24 uur per dag bewaakt door politieagenten, teneinde eventuele daders het onmogelijk te maken hun sporen te wissen. Deze bewaking houdt aan totdat het onderzoek ter plaatse is afgelopen.