Spontane demonstratie: Tientallen Koerden in de Tweede Kamer

KOP_2858Zo’n 100 Koerdische demonstranten hebben maandagavond de Tweede Kamer betreden om aandacht te vragen over de situatie van de mensen in de Syrische stad Kobani. Even voor tien uur stond het Plein in Den Haag, voor de ingang van de Tweede Kamer, vol met Koerdische mensen, die een spontane demonstratie hielden.

Om te voorkomen dat meer personen de Tweede Kamer betraden, hebben ruim honderd agenten een linie voor de ingang van de Tweede Kamer gevormd, en ook werden de toegangen tot het Binnenhof afgesloten. Hierbij werden de agenten uit de ‘noodhulp’, hondengeleiders en de Mobiele Eenheid ingezet. Bovendien zijn ondersteunende agenten uit Hollands-Midden en Rotterdam in de directe omgeving aanwezig om ingezet te kunnen worden.

Kamervoorzitter Van Miltenburg heeft met een delegatie van de Koerdische demonstranten gepraat, en heeft buiten de grote groep demonstranten toegesproken. Hierop werd de demonstratie ontbonden, en was het rond 02.00 uur weer rustig op het Plein.

IMG_2761 IMG_2762 IMG_2766 IMG_2776 IMG_2805 IMG_2815 IMG_2838 IMG_2846 IMG_2858 IMG_2958 IMG_2997